Povijest Lego Igrački

LošeSuper (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Magičan Svijet Igrački

Jedna od najčešće korištenih igračaka u cijelom svijetu su Lego kocke. Ove zabavne kocke već dugi niz godina ispunjavaju živote djece s neograničenom zabavom. Kada bi ove magične Lego kocke spojili s vašom neograničenom maštom mogli ste biti graditelj, voziti vlakove, avione i razna druga vozila te čak i sagraditi cijele gradove. Sigurno se i sjećate kako ste nakon što bi završili s igrom pažljivo pospremili sve Lego kocke zbog toga što niste htjeli slučajno stati na jednu od kocki koje niste pospremili jer je to bila jedna od najgorih boli vašeg djetinjstva.

Uspješni I Nakon 80 Godina

Život Lego igračaka započeo je prije 80 godina u  radionici Ole Kirk Christiansena koji je živio u Danskoj.  Ole je posjedovao radionicu za obradu drva još od davne 1916 godine, no zbog teških vremena njegova je tvrka propala te je morao pronaći drugi način da se brine o svojoj obitelji. Kako mu je ostalo mnogo drva nakon što je njegova radionica za obradu drva ostala bez posla on je to drvo odlučio iskoristiti za izradu igračaka za svoju djecu. Izrađivao je razne drvene igračke poput auta i kamiona te je zahvaljujući kvalitetnoj izradi tih igračaka ubrzo postao dobro poznat. Svojoj tvrtki dao je ime “Lego” što na danskom znači “igrati se dobro”, te što na latinskom znači ” Ja sastavljam”.  Tako je započela legendarna povijest Lego igrački.

Želja Za Napretkom

Uvijek u potrazi za napretkom Ole je kupio stroj za izradu kalupa te s time započeo novo razdoblje Lego povijesti. Tada su započeli s izradom opće poznatih Lego kocki koje su se mogle zajedno složiti u razne objekte. Na samom početku prodaja ovog novog proizvoda nije bila uspješna, no zahvaljujući strateškom umu Oleova sina Godtfreda “Lego kocke” postale su poznate u cijelom svijetu te su zbog svojih neograničenih mogućnosti kombiniranja postale simbol dječje mašte.

Komentari

Komentari